I Triumphs monter på Intermot möttes vi av nya Street Triple RX och de tre Bonneville-modellerna T214, Newchurch och Spirit.

 

Street Triple RX

Street Rx_Quickshifter

Street Triple RX är i grunden en Street Triple R med ett antal komponenter hämtade från sportmotorcykeln Daytona 675 och med en del andra tillbehör som pricken över i.

Street Rx_Overview

Här finner vi bland annat en ny bakram från Daytona 675, Diablo-röda hjul, Quickshifter, specialdekor, sadelkuts, underkåpa, och lyktkåpa. Den trecylindriga motorn uppges erbjuda 106 hästkrafter och 68 Newtonmeter vridmoment på topp. Ramen är en aluminiumkonstruktion och chassit har genomgått en smärre uppdatering för att anpassa geometrin för att ge vad Triumph kallar extraordniär hanterbarhet och precision. Vikten har centraliserats med hjälp av ett 3-1-avgassystem där ljuddämparen placerats lågt. Andra höjdpunkter är Nissin radiellt monterade 4-kolvs bromsok med urkopplingsbar ABS. KYB framgaffeln är liksom stötdämparen fullt justerbar.

 


 

Triumph Bonneville Newchurch

Bonneville Newchurch_Saddle

Varje år är en liten stad i bergen i Österrike värd för världens största Triumphträff, som drar tusentals Triumph-fans som vill vara med och fira sin kärlek till varumärket och motorcyklarna som de äger. Staden Neukirchen har ändrat sitt namn till Newchurch som en hyllning till det veckolånga Tridays-eventet.

För att fira denna passion och energi, har Triumph valt att presentera Bonneville Newchurch Special Edition. Förutom dess speciallackering sitter en ny lågprofils sadel på plats ackompanjerat att ett gäng coolt svarta detaljer. Bensintanken är handmålad, och är en viktig del i att lyfta fram modellens ikoniska linjer. Modellen finns i ett urval av färger: Cranberry Red / Pure White eller Sapphire Blue / Pure White, med handmålade svarta detaljer.

 


 

Bonneville Spirit

Bonneville Spirit_Wheels

Sedan 1959 och lanseringen av Triumph Bonneville har dess ägare anpassat och gett dem sin egna personlig stil. Specialversionen Spirit har fått en unik Spirit Blue / New England White lackering. Dessutom har styret, liksom speglar, främre stänkskärm, fälgar och nav lackerats i svart. Fram finner vi den svarta, minimalistiska strålkastaren som vi känner igen från Triumph Scrambler. Hos sadeln finner vi kontrasterande vita sömmar med texturerat dyna. Den kortade bakskärmen kommer från Triumph Thruxton.

 


 

Bonneville T214

Bonneville T214_Background

Bonneville T214 är en hyllning till Texas-födda raceföraren Johnny Allen, och hans rekordsnabba Triumph-drivna Cee-Gar streamliner, som, år 1956, noterades för det första av många landhastighetsrekord på Bonneville Salt Flats genom att noteras för en snitthastighet på 214.4 mph (345 kilometer i timmen), och därav modellbeteckningen T214.

Motorcykeln är handmålad i Caspian Blue och Pure White komplett med röda och vita detaljer, i samma stuk som hos 1956 års Texas Cee-Gar, medan framskärm delar samma vita stjärnmotiv från noskonen på streamlinern. Den kortade bakre stänkskärmen kombinerat med svarta fälgar, styre, och stötdämparfjädrarna kompletteras med röda sadelsömmar och en minimal strålkastare.

Bonneville T214 kommer att begränsas till totalt 1000 motorcyklar.