Under måndagskvällen presenterade Yamaha sina senaste 2015-nyheter i italienska Milano. En av kvällens höjdpunkter under pressvisningen var nya YZF-R1 och finbesöket av såväl Valentino Rossi som Jorge Lorenzo. Dessutom visade Yamaha upp nya MT-09 Tracer, som är en äventyrligare touringvariant av MT-modellen. Vid sidan om detta presenterades även en ny version av den populära skotern TMAX och X-MAX 125 och 250 Momodesign upp.

YZF-R1. Allt har förändrats förutom namnet, och modellen har bland annat fått sofistikerad elektroniska hjälpmedel för ökad körsäkerhet. Dessutom erbjuds den exklusiva specialutgåvan YZF-R1M, som lämpar sig extra bra för bankörning, med dess mer avancerade raceanpassade specifikation.

2015 yam_yzf1000r1_eu_ms1rb_stu_002_03

Höjdpunkter hos det nya elektronikpaketet inkluderar lutningsbaserad traction control och ABS, launch och wheelie control, effektlägen och quick shifter. Det modifierade chassit har en aluminium Deltabox-ram och en kort hjulbas. Bakramen och hjulen är tillverkade av magnesium, medan bensintanken är av aluminium. Kåpdesignen är influerad av Yamahas MotoGP-racer M1.

2015 yam_yzf1000r1_eu_vrc1_stu_007_03

Yamaha presenterade också en begränsad R1-upplaga som kallas R1M, med Öhlins Electronic Racing Suspension, ett dataloggningssystem med inbyggd GPS, och möjligheten att ladda upp nya inställningar från en mobiltelefon eller ansluta trådlöst till en surfplatta.

2015 yam_yzf1000r1spl_eu_bwm2_stu_007_03

MT-09 Tracer. MT-familjen utökas med nya MT-09 Tracer, som är en äventyrlig touringversion av den populära modellen. Utrustad med en kåpa, rymligare bensintank och bagagehållare - och med en justerbar körställning – tillför denna modell en ny dimension till den framgångsrika MT-linjen.

2015 yam_mt09tr_eu_drmk_stu_002

TMAX, som uppges vara Europas mest sålda maxi-skoter, har fått en modifierad kåpa, upp-och-ner-vänd framgaffel och det nyckellösa ”Keyless”-systemet. TMAX får även sällskap av en ny specialutgåva i form av IRON MAX.

X-MAX 250 MOMODESIGN / X-MAX 125 MOMODESIGN är två specialdesignade skotrar för den som vill sticka ut ur mängden.