Sedan lanseringen har Kawasaki Z1000SX varit en mycket populär modell inom sporttouring-segmentet. Modellen har uppgraderats inför 2016, inklusive FCC Assist och slirkoppling. ABS-bromsar är också standard.

2016 års Z1000SX kommer nu med en race-inspirerad FCC-assistans och slirkoppling - med vad som anges vara 30% lättare att manövrera.

Under normala körförhållanden fungerar kopplingen som en självlåsande mekanism, som sätter press på kopplingsnavet och tryckplattan för att tillsammans pressa samman kopplingslamellerna. Detta gör att den trycket på kopplingsfjädrarna reduceras, vilket i sin tur resulterar i en lättare manövrering av kopplingen. Samtidigt fungerar den momentbegränsande slirkopplingen på det traditionella sättet, där kopplingen delvis frikopplar eller "slirar" när bakhjulet försöker driva motorn snabbare än den skulle köras av egen kraft.

80593

Alla 2016 års Z1000SX-modeller har ABS-bromsar som standard, och modellen kommer att finnas i färgerna Candy Lime Green, Candy Plasma Blue och Metallic Carbon Gray. Vilka färger som kommer till Sverige, och svenskt pris är inte känt i skrivande stund.