Under 60-talet tillverkade Honda den ikoniska Super 90. En unik motorcykel med sin glänsande kromtank och en 89,6-kubiks luftkyld fyrtaktare med enkel överliggande kamaxel och två ventiler, som erbjöd en toppfart på strax över 100 kilometer i timmen. Nu har den ryske designern Igor Chak skapat en digital version, som han menar skulle kunna vara en modern modell av Super 90.




Till skillnad från 60-talets modell är den här fantasiskapelsen med eldrift där kraften kommer från dubbla elmotorer integrerade hos respektive hjul. Varje motor har en effekt på 50 kW vardera. För att stoppa all den kraften finns två elektromagnetiska navbromsar hos fram- och bakhjul. Igor menar att elektromagnetiska bromsar kräver mindre underhåll och håller längre än konventionella bromsar, samtidigt som detta eliminerar behov av bromsslangar.

honda2

Batteriet är ett luftkylt Li2S-paket (litiumsulfid) på 14kWh, som lär kunna lagra fyra gånger så mycket energi som litiumjon-batterier. Batteriet är lågt placerat för att ge en lägre gravitationspunkt, vilket i sin tur sägs göra att motorcykeln använder mindre energi och får bättre dragkraft.

honda4

 

 

 

Motorcykeln erbjuder även alla former av säkerhetsfunktioner såsom ABS, antispinn , stabilitetskontroll och Launch Control. Dessutom finns ett regenererande bromssystem som ska ge dig 60% av bromskraften tillbaka i form av batterikraft. S90 är också utrustad med allehanda sensorer som hjälper dig att veta vad som händer med motorcykeln under körningen. All information visas på OLED-pekskärmen.

honda5

 

Om modellen blir verklighet återstår att se, men i fantasin är allt möjligt…

honda6