Tidigare har vi skrivit om Henry Wolf från Kalifornien i USA, som påstod att han drabbades av permanent erektion, stånd, efter att han kört sin BMW K1100RS. Fallet blev särskilt uppmärksammat eftersom Henry tyckte att det var ett så stort problem att han stämde BMW och sadeltillverkaren Cobin-Pacific. Nu har ärendet ogillats i domstol. Eller kanske var det hans till-stånd som ogillades… 

Henry Wolf  från Kalifornien hävdade att han, efter en fyra timmars körning med sin BMW, resulterade i en två år lång, oavbruten, erektion. Eftersom han tyckte att det var ett problem stämde han på typiskt amerikanskt vis BMW och sadeltillverkaren Corbin-Pacific, och krävde ersättning för psykiskt lidande, kostnader för läkarvård och förlorad inkomst. Fallet ogillades av högsta domstolen i San Francisco, efter att domaren James J McBride inte ansåg att käranden hade tillräckligt med ståndaktiga bevis.

Domstolen accepterade visserligen vittnesmålet från urologen, doktor Jack McAninch, som vittnade om att Henry lidit av priapism (mer om priapism HÄR), ett tillstånd med en ihållande erektion.

Däremot avvisades vittnesmålet från neurologen, Dr Jonathan Rutchik, som hävdade att det var möjligt för vibrationer från en motorcykel att orsaka priapism.

Så nu vet du som är man och vill köra ståndaktigt vad för motorcykel det är som gäller….