Sveriges Motorcyklister, SMC, har beviljats 130 000 kronor från Trafikverkets Skyltfond för att ta fram en definition av säkert räcke för motorcyklister. SMC låter meddela att de kommer att samarbeta med Sveriges främsta experter inom området, och att arbetet inleds i höst för att sedan redovisas senast 30 juni 2015. 

MER OM PROJEKTET HOS SMC...

Skyltfonden bildades hösten 1988. Pengar till fonden kommer från avgifter för personliga registreringsskyltar. För närvarande finns cirka 14 000 personliga skyltar ute i trafiken.

En personlig registreringsskylt kostar 6 000 kr, varav 4 800 kr går till fonden och resten till tillverkning och administration. Sedan januari 2009 hanterar Transportstyrelsen försäljningen av personliga skyltar.
Transportstyrelsen

Skyltfondens medel ska användas främst till att stödja projekt inom trafiksäkerhetsområdet. Skyltfonden är ett komplement till de traditionella forskningsfonderna i den meningen att resultaten ska vara direkt tillämpningsbara och tydliga för trafikanterna. Projekten ska snabbt komma trafikanterna till nytta, och tidsplanen för varje projekt bör inte överstiga två år.

Skyltfonden medger inte medel för patentkostnader eller marknadsföring, och inte heller för redan slutförda arbeten.