Konkurrensen inom fordonsindustrin är minst sagt stenhård, och bakom kulisserna pågår ett ständigt rävspel för att försöka vinna mark gentemot sina ärkefiender. Fram till för ett par år sedan var tyska BMW den enda biltillverkaren med tvåhjulingar i sin produktportfölj. Sedan klev VW in och köpte Ducati, och nu ryktas det om att Daimler visat intresse för att köpa en betydande andel i MV Agusta.

Innan VW/Audis övertagande av det italienska motorcykelmärket var Mercedes-AMG en stor sponsor av Ducati. Företaget har tidigare även visat en konceptskoter under Smart-varumärket. Ännu har inget officiellt uttalande kommit från antingen Daimler eller MV Agusta om den senaste tidens rykten, men MV planerar redan att erbjuda cirka 30% av företaget på börsen med start nästa år.

En affär mellan MV och Daimler skulle säkerligen vara av stort värde för MV, vilket ger tillgång till avancerade och påkostade testanläggningar och Daimlers avancerade teknik. För Daimlers del skulle affären ge en rad moderna motorcyklar som bland konkurrerar med Ducati och BMW:s tvåhjulingar. Dessutom skulle det ge tillgång till varumärket Cagiva.