För tredje året i rad har Svedea delat ut MC-stipendiet för att bidra till att fler får behörighet att köra mc. Årets utbildning är nu avslutad och stipendiaterna har genomfört sina kunskapsprov och uppkörningar. Totalt har stipendiet hjälpt 16 personer att ta MC-körkort.

Tidigare i år utlyste Svedea för tredje gången MC-stipendiet och i år var intresset rekordstort, bolaget fick in över 1 000 ansökningar. Sex stipendiater utsågs och har under våren drillats på BA Trafikskola i Jönköping.

– MC-stipendiet är ett sätt för oss att ge något tillbaka och bidra till att fler får uppleva glädjen på två hjul.  Det känns väldigt roligt att intresset är så stort och vi ser fram emot att kunna hjälpa ännu fler att ta mc-kort framöver, säger Olle Molin, operativ chef motor på Svedea.

Under tre år har totalt 16 personer tagit sina efterlängtade mc-kort med hjälp av stipendiet. Att den lyckade satsningen får en fortsättning är klart, i minst tre år till kommer Svedea att dela ut MC-stipendiet och BA Trafikskola kommer även fortsättningsvis att hålla i utbildningen. Nästa ansökningsperiod startar i samband med mc-mässan i januari 2015.