Den 28 september 2014 samlas dessa fantastiska män på sina fantastiska maskiner för ett globalt firande av motorcykelåkning, med stil, vänskap och med glimten i ögat, och samla in så mycket pengar som möjligt för att bekämpa prostatacancer.

I över 250 städer runt om i världen, kommer grupper av mc-förare, körandes motorcyklar av alla märken och modeller, klä sig som en välklädd gentleman, precis som namnet antyder och genomföra en samlad motorcykeltur i utvalda städer. Detta är Distinguished Gentlemens Ride, ett globalt fenomen som grundades av ett gäng australiska vänner under år 2012 för att ändra på den negativa uppfattningen som ibland kopplas till motorcyklister.

Triumph Motorcycles, har inlett ett samarbete med organisationen och är stolta över att spela sin roll för att påskynda den globala tillväxten med ett sådant fantastiskt initiativ.

Det handlar om scramblers, caféracers, klassiska mc och bobbers, och de gentlemän som äger dem - oavsett märke. Det viktiga är att ha en trevlig åktur och öka medvetenheten och samla in så mycket pengar som möjligt för att bekämpa en sjukdom som dödar en herre varje timme någonstans i världen.

Begreppet Distinguished Gentleman Ride började med en bild av Don Draper från TV-serien Mad Men. Denna bild inspirerade caféracer-entusiasten Mark Hawwa att fundera på en samlad mc-åkning i kostym i Perth. Idén tog snabbt fart, med start i bara en stad och sedan har detta snabbt växt till det globala event som det är idag.

Mark Hawwa kommenterar: ”Jag ville föra samman den globala café racer och custom mc kulturen med några viktiga kriterier - klädsel som en gentleman, ett öppet ansikte som visar att vi kan le artigt mot varandra och körning med en gentlemans karaktär. Strikta kriterier gäller. De var tvunget att vara café racers, bobbers, klassiker, retro och old school charm, med kläder som matchar. Vårt första fokus var på att ha kul men vi ville också bryta stereotypa associationer från samhället om män på motorcyklar och samtidigt samla in pengar till mäns hälsofrågor. Vi tror fundraising och viljan att hjälpa varandra kommer från hjärtat, så vi tvingar aldrig en mc-förare att samla in pengar. Det är ett personligt val och vi tar inte ut någon avgift för dem som vill åka DGR".

År 2013 samlade DGR in $ 277.000 (AUS), motsvarande närmare 2 miljoner svenska kronor. Eventet kördes i 145 städer i 38 länder, så timingen var perfekt att ta in en trovärdig global partner med en infrastruktur och som ger DGR en språngbräda till en ständigt växande global nivå.

Hawwa kommentarer vidare: "Triumph är den perfekta partnern för oss, inte bara för att de är ett äkta ikoniskt motorcykel märke, men de är lättillgängliga, tillgängliga och helt engagerade i att njuta av DGR. Deras nätverk av 750 återförsäljare över hela världen ger oss en perfekt bas för DGR att fortsätta att bli ännu större än jag trodde var möjligt "

Sales & Marketing Director för Triumph, Paul Stroud kommenterar: "The Distinguished Gentleman Ride är en fantastisk aktivitet för oss att stödja, baserad på motorcykelåkning med vänner och kamratskap som detta medför. Samla in pengar till en så givande sak på global basis bidrar bara till skälen till varför vi var så angelägna om att vara med. Vi ser fram emot att gräva fram vår tweed och delta i åkturen den 28 september".

För ytterligare information eller för att få veta mer om DGR, besök www.triumphmotorcycles.se eller Distinguished Gentleman Ride på www.gentlemansride.com

I Skandinavien har följande orter anmält sitt deltagande den 28 september: Sverige: Stockholm, Göteborg, Malmö och Sunne.

Finland: Helsingfors

Danmark: Köpenhamn

Anmäl ditt deltagande via: www.gentlemansride.com