Från den 14 november till den 22 november genomförs motorcykel- och mopedracet Cross Egypt Challenge. Årets upplaga går från Alexandria, till Kairo, längs med Röda havskusten till Marsa Alam, västerut in i landet till Luxor och sedan norrut till Bahareya Oasis och avslutas i Kairo. Under racets nio dagar avverkas totalt 3000 kilometer. Motorcykel- och mopedintresserade från hela världen är välkomna att lämna in sin intresseanmälan till racet.
Sedan 2011 har Cross Egypt Challenge, ett motorcykel- och mopedrace som går genom landet, gått av stapeln. Racet anordnas av Egyptens turismminister och landets turistmyndighet. Människor från hela världen är välkomna med sin intresseanmälan via Cross Egypt Challenges hemsida. Personer som vill delta måste uppfylla vissa kriterier, bland annat måste de vara över 18 år, ha minst sex månaders erfarenhet av att köra motorcykel/moped och ett giltigt körkort för motorcykel eller moped. De som vill delta på resan måste också ha den fysiska förmågan att klara av ansträngningen som turen innebär. Dagstemperaturen i Egypten i november kan på vissa platser, som i Luxor och Aswan, vara runt 30 grader, medan nätterna är kalla.  
 
 
Fakta
Kostnaden för att delta i racet är 1 700 USD per person (för egypter och för de som bor i landet är priset 7 450 EGP).  I priset ingår bland annat 8 nätter på 4-5  stjärniga hotell, en natt i ett förstklassigt ökenläger, 3 mål mat per dag. Visum, hyra av motorcykel eller moped och flyg till och från Egypten ingår ej i priset. Det är möjligt att hyra motorcykel eller moped, beroende på val av fordon så är hyran mellan 400 – 850 USD för hela resan.
Cross Egypt Challenge vänder sig till den äventyrliga motorcykel- eller mopedföraren. De som anmäler sig till resan, bör se över sina försäkringar då svenska utrikesdepartementet avråder från resor till Sinai-halvön och från ”icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Röda havskusten samt transit genom Cairo International Airport.”