Helgen den 22-25 januari 2015 kommer Stockholm Motor Weekend till Stockholmsmässan, Sveriges stora motorhelg. Det blir tre mässor samtidigt; MC-mässan, Stockholm Lifestyle Motor Show och Bilar som jobbar.

– Det här kommer att bli 2015 års stora motorfest som alla kommer att tala om och se fram emot. Stockholm Lifestyle Motor Show som redan tidigare gått samtidigt med MC-mässan får ett perfekt tillskott när Bilar som jobbar flyttar in, säger Peter Näsman, projektchef för Stockholm Motor Weekend.

MC-mässan

MC-mässan är något alla vi motorcykelälskare ser fram emot. Årets tema är Powersport, vilket innebär att besökare inte bara kan njuta av alla nya motorcyklar, scootrar och mopeder utan även en rad andra fritidsfordon som snöskotrar, ATV:s powerbikes, Quads och vattenskotrar.

Det går bra för motorcykelbranschen nu och det körs motorcykel som aldrig förr i Sverige. Försäljningen ökade rejält under 2014 och totalt finns det nu över 300 000 motorcyklar i bruk. MC-branschen har en mängd produktnyheter att visa på den stora MC-mässan och det går inte att ta fel på entusiasmen inför den kommande säsongen.

I onsdagens WEBBTV-nyheter, som du kan se här nedan, berättade Per Johansson och Peter Näsman mer om vad som är i görningen på mässan.

Mer information på : www.mcmassan.se

Lifestyle Motor Show

På Stockholm Lifestyle Motor Show finns både de stora och även de mindre, nischade bilmärkena. Det är här du kan se det allra senaste live. Volvo kommer till exempel med sina purfärska modeller XC90 och V60 Cross Country.

– Jag känner mig stolt att vi kommer att kunna visa upp det allra senaste från Audi, Volkswagen, Honda, Mazda Suzuki, BMW och Opel för att bara nämna några märken. Inte på tio år har Stockholm haft en motormässa med ett så brett utbud som nu, säger Peter Näsman.

Mercedes visar bland annat sin nya superläckra sportbil AMG GT, den självklarast ly-
sande stjärnan på årets Parissalong. Utrustad med en 4 liters biturbo V8 placerar den Mercedes i det översta skiktet rörande högpresterande sportbilar.

- På Lifestyle Motor Show pågår dagligen trendvisningar där det är bilarna som står på catwalken. Här kommer vår modeexpert Lotta Ahlvar tillsammans med våra motorjournalister att ge insikter och funderingar kring bildesign. Den som är det minsta motorintresserad får inte missa den här helgen, avslutar Peter Näsman.

Bilar som jobbar

Bilar som jobbar är den etablerade mötesplatsen för leverantörer och användare av lätta arbetsfordon. Under de fyra dagar som evenemanget pågår på Stockholmsmässan, får besökarna möjlighet att träffa representanter från såväl nybilssidan som tillbehörs- och utrustningssidan. Mässan hade premiär på Stockholmsmässan hösten 2013.

På scenen på Bilar som jobbar visas det allra senaste i branschen; innovativa nyheter som gör vardagen lite lättare för alla som har bilen som arbetsplats.

Chicie Lindgren, Affärsområdeschef på Stockholmsmässan:
-Vi är glada att vi förutom att stå värdar för vårt eget arrangemang Bilar som jobbar, i år även kan presentera Lifestyle Motor Show och MC-Mässan under namnet Stockholm Motor Weekend. Stockholmsmässan är den enda anläggningen i Sverige som kan rymma en motorfest av den här storleken, med tre spännande motormässor under samma helg.

 

Svenska Bilsportgalan


På lördagen arrangeras den prestigefyllda Svenska Bilsportgalan av Svenska Bilsportförbundet och tidningen Bilsport, och prisutdelningen kommer att ske på Stockholm Motor Weekend.