Den 22-25 januari strömmade hängivna motorcykelfantaster, bilentusiaster, yrkesverksamma bilförare och bilintresserade med familjer till Stockholm Motor Weekend på Stockholmsmässan. När den siste besökaren lämnade mässan i söndags hade 55 184 personer besökt Sveriges största motorhelg med tre mässor samtidigt; Stockholm Lifestyle Motor Show, MC-mässan och Bilar som jobbar.

– Vi är från arrangörshåll oerhört nöjda med våra evenemang. Precis som vi förutspådde har det visat sig att 1+1+1 i det här fallet blir långt mycket mer än tre. Det visar sig också direkt i de kommentarer vi fiskat upp från mässgolvet under helgen där utställarna på alla tre mässorna varit imponerade av resultatet av sitt deltagande.

Det är inte bara antalet besökare utan man slås också över hur kunniga och pålästa publiken har varit. Bredden är enorm och oavsett om man visat hjälmar, skåpinredningar, däck och fälgar, motorcyklar eller nya personbilar har man ett gott intryck efter fyra dagar på Stockholm Motor Weekend avslutar projektchefen Peter Näsman.

MC-mässan

Intresset för motorcyklar har ökat markant senaste åren och det fanns ett stort spännande utbud av motorcyklar och tillbehör på MC-mässan. Årets tema var Powersport, vilket innebar att förutom motorcyklar, scootrar och mopeder fanns det också det en mängd andra fritidsfordon som snöskotrar, ATV:s powerbikes, Quads och vattenskotrar.

Vi är också oerhört nöjda med MC Mässans Action- och provkörningshall som bjudit på fantastiska uppvisningar och hissnande stunts, samtidigt som över 1 000 besökare tagit tillfället i akt att provköra något av våra fordon på plats på mässan.

Lifestyle Motor Show

På Stockholm Lifestyle Motor Show visade både de stora och även de mindre, nischade bilmärkena upp utvalda modeller ur sina modellprogram med många Sverigepremiärer. Publiken kunde dessutom njuta av de trendvisningar kring bildesign som modeexperten Lotta Ahlvar och motorjournalisten Gert Karlsson höll under fyra dagar.

Bilar som jobbar

Bilar som jobbar har efter bara fyra år blivit den etablerade mötesplatsen för tillverkare och brukare av lätta transportbilar. I år var det andra gången som Bilar som jobbar gick av stapeln i Stockholmsmässans regi och sedan 2013 har intresset ökat från såväl utställare som besökare.I montrarna visade det allra senaste från bilbranschen, nyheter som möjliggör en lättare vardag för alla som har bilen som arbetsplats.

Svenska Bilsportgalan

På lördagskväll arrangerades den prestigefyllda Svenska Bilsportgalan av Svenska Bilsportförbundet och tidningen Bilsport, med fest och prisutdelningar i Victoriahallen.