På lördag är det återigen dags för årets upplaga av Custom Bike Show i Norrtälje, med allt vad det innebär. I år arrangeras Custom Bike Show för 41:a gången sedan 1971. Som vanligt kommer arrangörsklubben Twin Club MC genomföra det evenemang som av vissa brukar kallas "SM i hojbygge". Sol är beställt.


Det är för många målet efter en lång, mörk vinter av flitigt byggande, fixande och putsande på de motorcyklar som förhoppningsvis, kanske för allra första gången, skall startas och köras till Norrtälje den första lördagen i juni!
Många är de tillfällen då ägarna till vinnarhojar har blivit färdiga med sina byggen på morgonen utställningsdagen, och gråa i ansiktet av utmattning äntrat sin skapelse för att ila till Norrtälje och vinna pris i sin klass med en lack som knappt hunnit torka. Det kallas hängivenhet!


Besökarna kommer till i år mötas av en omöblerad tillställning då hamnsidan är under ombyggnad. Utställningen, musik och marknadsstånd kommer som vanligt att återfinnas i Societetsparken medans övriga aktiviteter och mc-parkering kommer att spridas över närliggande gator och torg.


Evenemanget är som vanligt den nordiska deltävlingen i AMD’s World Championship of Custom Bike Building. Det betyder med andra ord att tre pristagare väljs ut att representera norden i VM-finalen i Köln, Tyskland. Kostnaden för detta (60.000 kronor) sponsras av Twin Club Mc.


Naturligtvis kommer besökarna även mötas av det för utställningen klassiska prisbordet på Custom Bike Show som i år lär vara värt mer än 400.000 kronor.


För övrigt kommer de erbjudas olika sorters förfriskningar och mat att förtära, liksom allehanda varor och attraktioner på olika platser inom utställningsområdet.

Förutom läckra motorcykelbyggen kommer även Jimmy Olsson, känd från Rackartygarna, till Norrtälje för att showa loss.

Rackartygarnas Jimmy Olsson showar

JimmyOlsson

Rackartygarna är Sveriges största extremsport- och underhållningsgrupp som består av sex stycken killar som alla har olika specialiteter som tillsammans bildar en unik mix av galenskaper. 
Jimmy Olsson är en av killarna som sysslar med Motorsport på heltid och kommer till Norrtälje och Custom Bike Show och uppträder 6 juni. Jimmy kommer att uppträda tillsammans med Norrtälje Stunters på en för dagen specialbyggd arena. Det blir avancerad motorcykelkörning på möjliga och omöjliga vis. Jimmy har vunnit massor med priser, bl.a är han nordisk mästare i Trial.

LÄNK: Mer om Custom Bike Show...