Stockholms stad bidrar och medverkar i den Europeiska trafikantveckan som hålls varje år. Trafikantveckan är en upplysningskampanj som syftar till att motivera stockholmare att cykla, gå och använda kollektivtrafik i så stor utsträckning som möjligt. I samband med detta arrangeras "Stan utan min bil", som är en bilfri dag i Stockholms city och Gamla stan som arrangeras av Stockholms stad lördagen den 19 september. Dessvärre är inte motorcykeltrafik heller tillåten...

Den Europeiska Trafikantveckan är en upplysningskampanj som vill motivera stockholmare att cykla, gå och använda kollektivtrafik i så stor utsträckning som möjligt.

I stan utan min bil är en av aktiviteterna som Stockholms stad arrangerar under den Europeiska trafikantveckan. Här bjuds alla stockholmare in till ett bilfritt område kring Stockholms city och Gamla stan, samtidigt som gång-, cykel- och kollektivtrafik gynnas.

I det avstängda området trafikerar kollektivtrafik, varför avstängningarna i huvudsak kommer att ske med skyltning. Både Munkbron och Vasabron kommer att hållas öppna för trafik.

karta bilfritt

Varför?

Syftet med I stan utan min bil är att ge stockholmarna en uppfattning om hur deras stad skulle kunna se ut med färre bilar och få möjlighet att se staden på ett trevligare sätt.

 

Vad?

Upplev Stockholms innerstad på ett annorlunda och trevligare sätt. Promenera och cykla i en lugnare och tystare atmosfär.

På Strömgatan kommer ett evenemangsområde att etableras, hit är alla välkomna mellan klockan 10.00 - 16.00. Här bjuder vi på många aktiviteter för både vuxna och barn. På plats har du även chansen att träffa politiker och tjänstemän från Stockholm stad.

Ställ bilen på lördagen den 19 september och kom till city för att uppleva en oas utan bil! 

 

När?

I stan utan min bil går av stapeln lördagen den 19 september.

Hela dygnet är det bilfritt kring Stockholms city och Gamla stan. Aktiviteterna på Strömgatan är mellan klockan 10.00-16.00.