Filip Backlund som tävlar i det Brittiska Superbike mästerskapet har under säsongen stundtals visat sin kapacitet som förare och tagit fina placeringar. Dock så har även Filip och teamet Anvil Hire TAG Racing Kawasaki haft svårt att vara konsekventa inom topp 10, vilket de nu satsar på att ändra inför årets fyra sista tävlingshelger i mästerskapet. 

Nästkommande tävlingshelg körs på Oulton Park i Nordvästra England. Filip och BSB har tidigare i år haft en deltävling just här och Filip med sitt team gjorde fina framsteg och kunde vara med och slåss om poängplaceringar. Filip hoppas nu på att teamet och han ska kunna dra nytta av den lärdom och kunskap dem har funnit sedan dess och komma ut direkt på första träningen starkare än dem avslutade där sist.

 - Tittar vi på dem fyra helger som återstår så ser jag verkligen fram emot det. Närmast är Oulton Park och i och med att vi har kört en deltävling här tidigare i år så har vi ett starkare utgångsläge direkt från start. Jag vet att både jag som förare och vi som team har kapaciteten att kämpa om topp tio placeringar och även in mot topp fem så nu ska vi bita ihop och göra ett starkt avslut på 2015 års säsong, säger Filip Backlund.

Sedan senaste deltävlingen på Cadwell Park har Filip haft ett hektiskt schema. På måndagen efter deltävlingen flög Filip hem till Sverige för att tillsammans med sitt team arrangera dem två sista dagarna av Filip Backlund Trackdays, utbildningsdagar för motorcyklister. Två fina dagar genomfördes på Karlskoga Motorstadion och nu siktar Filip och hans team på 2016 och ytterligare jobba vidare mot att hjälpa Sveriges motorcyklister att bli säkrare förare, både på och av banan. 

Ni kan alla följa Filip och teamets framfart under Brands Hatch helgen på Filips egna medier, British Superbike samt Live TV.

Filips medier:
Internet: www.filipbacklund.se
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: filipbacklund14
Youtube: FilipBacklund
Live uppdateringar samt Live-timing:
www.britishsuperbike.com

TV-tider Eurosport:

Filips tider för helgen ser ut som följande,

Fredag 21/8
FP1 - 10.15-11.00
FP2 – 15.05-15.50

Lördag 22/8
FP3 – 09.40-10.25
Q – 12.25-13.20
R1 – 16.30 start

Söndag 23/8
WU – 12.00-12.10
R2 – 13.20 start
R3 – 16.15 start

*FP – Free Practice - *Q – qualifying - *WU – Warm Up - *R – Race
Tiderna är enligt Brittisk tid