BMW Motorrad utökar ABS Pro-serien med så kallad kurv-ABS. Nu erbjuder BMW även möjligheten till ABS-support under inbromsning vid kurvtagning som uppgraderingsalternativ för S1000RR från 2012 till 2014. Systemet finns redan som tillval och standardutrustning på ett antal av BMW:s motorcyklar sedan tidigare.

Lanseringen av ABS Pro som ett uppgraderingsalternativ för BMW HP4 i oktober 2014 utgjorde en viktig del i utvecklingen i och att med att systemet, som erbjuder ABS-supportad inbromsning även vid kurvtagning, därmed blev tillgänglig för eftermontering på en sportmotorcykel för första gången.

Under juni månad i år lanserades ABS Pro som tillvalsutrustning för S1000 XR, och som en del av BMW:s säkerhets-strategi "Safety 360°" jobbar BMW Motorrad nu snabbt med att se till att fler BMW-modeller får tillgång till denna förträffliga säkerhetsfunktion.

Sedan augusti 2015 har ABS Pro även funnits för R 1200 GS och R 1200 GS Adventure (extrautrustning från fabrik eller eftermonterat tillval) samt K 1600 GT / GTL (standardutrustning).

Från oktober månad finns nu även ABS Pro-systemet som ett uppgraderingsalternativ för S 1000 RR, av årsmodell 2012 till 2014. Motsvarande lösningar för S1000RR av årsmodeller 2015 och 2016 är också på gång.

Eftermonterade ABS Pro för S1000RR av årsmodell 2015 kommer också att inkludera "Race" körläge. sladdtröskeln och bromstryckgradienten har satts på en högre nivå jämfört med "Rain" och "Sport"-lägena.

ABS Pro är framförallt tänkt för användning på allmänna vägar, där oväntade faror kan dyka upp när man minst anar det. Systemet ska ge mer säkerhet vid inbromsning i kurvor, där systemet förhindrar hjulen från att låsa sig även när du bromsar snabbt även med motorcykeln under nedlägg i en kurva.

Svenska priser är oklara för oss i skrivande stund…

www.bmw-motorrad.se