Ducati har lanserat en smartphone-app som kommunicerar med Multistradans motorcykelns Multi Link och registerar fordons-, kör, och ruttdata. Appen registrerar både förare och motorcykelns prestanda under körning.

Multistrada 1200 S är Ducatis första motorcykel som presenterar Bluetooth-teknik som standard, där fordon, smartphone, sattelitnavigator och hjälm alla är sammankopplade.

Appen är i dagsläget tillgänglig för iOS operativsystem och uppges snart finnas tillgänglig för Android.

Multi Link registrerar och visar förarens- och motorcykelns prestanda under körningen, kör information om färdvägen, maximal lutningsvinkel på motorcykeln (och även vart detta gjordes), maxhastighet, med mera, och låter användare dela reseupplevelsen på sociala medier.

Multi Link har en lång lista med funktioner, till exempel, det låter användarna kontrollera och uppdatera sina profiler och motorcykel status (bränslenivå, ridning procentsatser mode användning, avstånd ridit) och håller en logg med detaljerad information om tidigare turer och transportvägar.

Efter nedladdning av appen till din smartphone, kan du logga in med samma inloggningsuppgifter som du kanske redan använder på webbplatsen Ducati.com (eller skapa ett konto från Appen via ett vanlig registreringsformulär).

Läs mer om Ducati Multi Länk: http://multistradalink.ducati.com

Länk till nedladdning: https://itunes.apple.com/us/app/ducati-multistrada-link/id1012290071?l=en&ls=1&mt=8