Stockholms Stad vill införa världens högsta P-avgifter för motorcyklar och EU-mopeder i de P-rutorna som är avsedda för oss. I andra storstäder i världen löser man trängselproblematik med att göra det enklare för fordon som tar mindre plats, men i Stockholm gör man tvärtom.

Man har inte gjort någon som helst analys och konsekvensutredning innan beslut. Förslaget till fullmäktige 13 juni kan ge katastrofala följder för pendlande tvåhjulsförare. Om du pendlar till city dagligen kan P-kostnaden bli 2000 kronor i månaden. Om du även bor och parkerar i city kan kostnaden bli mycket högre.

I andra storstäder i världen löser man trängselproblematik med att göra det enklare för fordon som tar mindre plats, men i Stockholm gör man tvärtom.

Den 23 april 9.30-11.30 samlas vi på Raoul Wallenbergs Torg, bredvid Nybroplan.

Viktigt - Parkera din tvåhjuling i en vanlig P-ruta i city, betala avgiften och ta en bild på din parkerade MC eller moped (gärna så att papperskvitto syns om du fått sådant) ladda upp bilden på SMC:s Facebooksida. Promenera sedan till Raoul Wallenbergs Torg, där vi ses klockan 9.30-11.30. Ha gärna på dig en gul varselväst med text "Stoppa nya P-regler".

Ju fler vi blir som visar vårt missnöje desto större chans att påverka. Ju fler P-rutor som är upptagna på morgonen - desto bättre förstår bilisterna att våra P-regler inte ska försämras.

Fortsätt att parkera en MC eller EU-moped i varje P-ruta fram till 13 juni för att visa ditt missnöje.