MV Agusta är i fortsatt blåsväder efter en tid i ekonomisk knipa, igen. Nu kommer uppgifter om att den italienska tillverkaren kämpar för att köpa tillbaka sina aktier från Mercedes-AMG, och få en slags nystart med nya investerare.

I en intervju med italienska Il Giorno, berättade MV Agustas vd Giovanni Castiglioni att han just nu är i förhandlingsläge angående återköp av aktier, en uppgift som lär vara lättare sagt än gjort för den italienska VDn.

MV Agusta är nu hårt drabbad en massiv skuldackumulering, som nu uppgår till över 40 miljoner Euro, alltså motsvarande ungefär 390 miljoner svenska kronor.

För att komplicera saken ytterligare säkrades en del av denna skuld genom AMG:s medverkan, och dess investeringsavtal stipulerar att om AMG inte äger 20% eller mer av MV Agusta kommer det utlånade beloppet dras tillbaka omedelbart.

Således, för att Giovanni Castiglioni ska kunna tillfredsställa sitt löfte att köpa tillbaka AMGs aktier i MV Agusta, måste han helt sonika hitta investerare som är villiga att täcka lånet på 15 miljoner Euro, och sedan investera det kapital som krävs för att hålla MV Agusta flytande.

Rykten gör samtidigt gällande att Mercedes-AMG skulle föredra att köpa ut Castiglioni position ur MV Agusta, och istället äga företaget direkt på samma sätt som Audi äger Ducati, något som inte lär vara ett alternativ för Giovanni Castiglioni överhuvudtaget.