Det är nu klart att Robert Kvarnström lämnar det Italienska märket Beta för att istället sadla en Yamaha YZ250F under 2014 år säsong, med stöttning av Yamaha Scandinavia och Carlbarks Motor AB i Kumla.

Bytet kommer inte helt oväntat då Robert nyligen börjat jobba på Carlbarks Motor i Kumla och bytet faller givetvis ganska naturligt i och med att Carlbarks Motor är Återförsäljare av bland annat Yamaha, och satsar väldigt hårt på just Offroad i nuläget.

Robert Kvarnström kommenterar:

”Jag är väldigt glad som fått den här möjligheten att representera ett sådant stort varumärke som Yamaha inom Enduro. Jag är samtidigt oerhört tacksam över att Carlbarks Motor AB och Yamaha gör denna satsning möjlig för mig. Vi är ett bra gäng som alla jobbar i samma riktning och jag ser detta som ett stort steg rätt riktning i min karriär. Men jag vill samtidigt passa på att tacka Beta för två fantastiska säsonger och önska dem ett stort lycka till i framtiden.”

Robert kommer under 2014 att lägga sitt fokus på Enduro SM, där han kommer tävla i SM1-klassen och han har mycket höga målsättningar, sedan är planen att Robert ska stå på startlinjen under Sveriges VM-deltävling i Enköping under juni månad. Därefter är det Stångebroslaget i Linköping, Ränneslättsloppet i Eksjö och Gotland Grand National som Robert har siktet inställt på.