Inför 2015 års tävlingssäsong väljer 23-årige Rikard Hansson att fokusera på SM och elitserien bakom styret på en Suzuki RMX 450Z.

-När den här chansen med Suzuki dök upp kände jag att det var helrätt, säger Rikard Hansson.

Med Peter Hansson som pappa (svensk mästare i motocross och enduro, världsmästare i enduro, både individuellt och i lag) och Hasse Hansson som farfar (niofaldig svensk mästare i enduro och femfaldig mästare av Novemberkåsan) kan det tyckas att Rikard har en hel del att leva upp till. Och det har han egentligen även gjort. Dessvärre har två svåra skador de senaste vintrarna ställt till det för Suzukis nytillkomna stjärnförare.

-        Jag var fyra i motocross-SM 2012 och missade bronset med en enda poäng. Sedan bröt jag lårbenet vintern efter och i fjol trasade jag sönder både höften och bäckenet så jag har inte fått någon rättvis chans de senaste två åren att visa vad jag kan, säger Rikard Hansson.

Då disciplinen supercross ligger bakom en del av skadorna har Rikard Hansson till 2015 valt att lägga den spektakulära varianten av motocross i malpåse för att i stället köra en hel del enduro.

-        Jag vill få till många timmar på sadeln. Förhoppningsvis kommer jag hålla mig hel och frisk i vinter, säger Rikard Hansson som även funderar på träning i Holland, Belgien och kanske Italien månaden innan tävlingssäsongen kickar igång på fullt allvar.

Med sin nya Suzuki RMX 450Z har Rikard Hansson fullt fokus på SM och Elitserien kommande säsong. Om allt även fungerar som det ska är han inte främmande för diverse inhopp i den höginternationella Adac-serien i Tyskland också.

På meritlistan har Rikard Hansson ett JSM-silver och två JSM-brons i motocross samt ett USM-silver och ett USM-brons i enduro.