MotoGP-världsmästaren Marc Marquez fullständigt dominerade helgens GP på Circuit Of The Americas vid Austin i Texas, med fyra sekunders segermarginal före hans Honda-teamkamrat Dani Pedrosa, med Ducatiföraren Andrea Dovizioso på tredje plats.

Jorge Lorenzo (Yamaha) tog starten efter att ha begått en tjuvstart och den forne världsmästaren tvingades därmed att genomföra en depåpassering i slutet av det första varvet varpå Marc Marquez tog över ledningen. Dennes teamkompis, Dani Pedrosa, försökte stanna med Marquez, som var den enda "Factory" föraren att köra med det hårda bakdäcket, men den unge talangen drog iväg för att bli den första föraren att vinna de två första tävlingarna för året från pole i främsta klassen sedan Mick Doohan gjorde detsamma år 1995.

02Austin14Mgp K3A0862

En första pallplats för Dovizioso som en Ducatiförare var goda nyheter för den italienska tillverkaren, även om det fanns några dåliga nyheter för dem också i och med att Cal Crutchlow kraschade och skadade sin högra hand, efter att han tidigare besökt depån på grund av däckproblem.

Stefan Bradl ( LCR Honda MotoGP ) missade pallen med knappt två sekunder efter att ha vunnit en kamp om fjärdeplatsen med Bradley Smith ( Monster Yamaha Tech3 ) , medan Pol Espargaro ( Monster Yamaha Tech3 ) var sjätte man över mållinjen.

02Austin14Mgp JOC3923

Andrea Iannone ( Pramac Racing ) föll tillbaka till sjunde plats efter att ha varit trea i ett tidigt skede. Efter att Valentino Rossi ( Movistar Yamaha MotoGP ) hade uppenbara problem när han jagade en pallplacering i ett tidigt skede, bleknade han och tappade ner till åttonde placering i den andra halvan av racet.

Aleix Espargaro ( NGM Forward Racing ) slutade som nia på en bana som han tidigare har uppgett inte är sin favorit, medan Lorenzo rundade av de tio bästa efter sitt misstag i början av racet.

Nicky Hayden ( Drive M7 Aspar ) slutade som bästa "Open" Hondaförare och blev främste amerikan med sin 11:e-plats - medan hans landsman Colin Edwards ( NGM Forward Racing ) bröt sitt hemmarace. Krascher för Alvaro Baustista och Scott Redding förstörde också helgen fullständigt för GO & FUN Honda Gresini.

Hondaförarna har nu vunnit de senaste nio MotoGP-loppen i USA och den sista icke- Honda-föraren som MotoGP-vinnare i staterna var Lorenzo, på Laguna Seca år 2010.

apergpaustin3 5

Marc Marquez (Honda) leder mästerskapet med sina 50 poäng före teamkompisen Dani Pedrosa (36 poäng) och Valentino Rossi (28 poäng).

Nästa MotoGP körs söndagen den 27 april på Autódromo Termas de Río Hondo i Argentina.