Suzukis forne GP500-mästare Kevin Schwantz deltog då Suzuki MotoGP Test Team körde sitt senaste test på Circuit of the Americas i Austin, Texas, tidigare denna vecka. Här kan du läsa mer och se ett antal bilder från testet…

Kevin Schwantz, som sist tävlade med en MotoGP-maskin år 2006, körde 11 varv på den 5,513 meter långa banan med en bästa varvtid på 2'12 .75.

mgpaustin-testschwantz1

Schwantz, som också testat Yoshimura Suzuki Superbike-teamets GSX-R1000, kommenterade det så här: " Jag körde MotoGP-maskinen efter att ha kört Superbikeracern GSX-R1000 och det kändes som att gå från en 500- till en 250-cykel; MotoGP-maskinen är så liten och kompakt! Motorcykeln svänger, accelererar, går fort; den gör allt och jag hade kul och gillade det verkligen. Med den här cykeln har du kraft och bromsar, så du bromsar och accelererar och motorcykeln gör resten. Jag tycker att Suzuki skulle ställa upp och tävla nu - ju förr desto bättre! Du kan testa en hel del, men det är under racen som du verkligen får alla svar.

"Efter att ha kört MotoGP-maskinen, uppskattar jag GSX-R ännu mer, och jag vill fortsätta arbetet med att förbereda mig inför mitt race på Suzuka i juli, så imorgon kommer jag enbart köra GSX-R."

mgpaustin-testschwantz2


Med betydligt lägre ban och lufttemperaturer än under helgens andra MotoGP-omgång - och då regnet öste ner under måndagen, med en blöt och skitig bana till följd - genomförde Suzukis MotoGP-testförare Randy De Puniet 56 varv med en bästa varvtid på 2'06.41.

mgpaustin-testschwantz6

Teamet tillbringade mycket tid på tisdagsförmiddagen med att testa nya chassi-inställningar och även justera växellådan.