Efter tisdagens knepiga väder fick Repsol Hondas Marc Marquez och Dani Pedrosa äntligen testköra nästa års motorcykel under onsdagen.

De tillbringade större delen av morgonen ombord på aktuella RC213V. Strax före lunchtid tog Marc en tur på Brno-banan med 2015-modellen, och kort därefter tog även Dani en sväng med den nya maskinen. Båda förarna återvände till Brno-depån för att dela med sig av deras ovärderliga feedback till sitt team och HRC-ingenjörerna på plats. Båda uppges ha kommit med en del positiva aspekter på den nya maskinen och även kommenterat detaljer som behöver förbättras. Denna feedback kommer att vara avgörande för nästa steg i utvecklingen för denna maskin.

IMG 6560

Totalt körde Marc 53 varv på den aktuella maskinen – efter att ha drabbats av en liten krasch vid kurva fem - och 20 varv på 2015-prototypen, och fokuserade på hastighetsförbättringar i kurvorna. Dani körde 41 varv på sin 2014-cykel, för att sedan fokusera på olika motormappningar och köra 16 varv med den nya prototypen. Den tre dagar långa testet avslutas idag.