Under många års tid har Repsol haft ett särskilt team som specialiserat sig för bränsle inom motorsport, och bland annat haft ett tätt samarbete med Hondafabriken i Japan för att erbjuda bästa möjliga prestanda till Marc Marquez och Dani Pedrosas MotoGP-maskiner. Här kan du läsa mer och se en film om samarbetet…

Tack vare det framgångsrika samarbetet mellan ”Repsol Technology Centre” och ”Honda laboratories” i Saitama, Japan, har spanska Repsol skapat ett särskilt bränsle och smörjmedel som kommer att användas av Repsol Honda Team i MotoGP under nästa säsong. Detta har varit möjligt tack vare att Repsol haft tillgång till en motor som är identisk med den som Dani Pedrosa och Marc Marquez kommer att tävla med nästa säsong.

Racingbränslet har redan funnits en tid, och såväl Marquez som Pedrosa hade möjligheten att testköra nästa års maskin i samband med Brno-testet som ägde rum i juli och augusti, där förarna hade möjlighet att ge feedback till teamet och ingenjörerna.

Det pågående utvecklingsarbetet för bränsle och smörjmedel har gett Repsol Honda MotoGP-team en unik fördel. Och under detta arbete har Repsols forskare gjort allt i sin makt för att skapa nya ”recept” som ska öka effekten och samtidigt minska bränsleförbrukningen.