Den niofaldige världsmästaren Valentino Rossi kommer att göra sin debut i Goodwood Festival of Speed ​​den 28 juni för att fira Yamaha Motor Companys 60-årsjubileum. Direkt efter MotoGP-racet på holländska Assen lördagen den 27 juni flyger Rossi till Storbritannien för att delta i evenemanget, och dra en och annan sväng på sin Yamaha YZR-M1.

Den närmare två kilometer långa Hillclimben är evenemangets huvudattraktion tack vare sin tekniskt utmanande bana, som reser sig över 90 meter, vilket ställer höga krav på förarna.

Racefans och motorentusiaster kommer sannolikt bli minst sagt glada över att se att Rossis namn läggs till årets line-up av förare som gästar eventet.

Årets tema, "Flat-Out och Fearless: Racing on the Edge", matchar perfekt med 36-årige italienska obevekliga körstil.

Eventägaren Lord March kommenterar: "Det är en fantastiskt nyhet att Valentino Rossi kommer att göra sin debut i Festival of Speed ​​i år. Han är den mest framgångsrika GP-föraren i historien och kommer att vara en otroligt populär person för det växande antalet extremt passionerade motorcykelentusiaster som förenar oss varje år vid Goodwood."

Rossi kommenterar: Jag är väldigt glad över att kunna närvara vid Festival of Speed ​​på Goodwood i år. Det blir första gången på Goodwood för mig, men jag känner till denna händelse ganska väl. Jag har läst så många historier om festivalen och jag har också sett många filmer. Atmosfären verkar bra. Denna händelse har förmågan att samla så många förare, motorcyklister och motorsportkändisar, och det är en stor möjlighet att ha roligt tillsammans. Jag ska köra min Yamaha YZR-M1 för att fira Yamaha Motors 60-årsjubileum, men jag kommer kanske också köra några bilar ... Jag vill tacka Lord March för inbjudan till 2015 Goodwood Festival of Speed. Jag är säker på att det kommer att bli en otrolig dag och jag ser fram emot att vara där!"