Team SUZUKI ECSTAR-förarna Aleix Espargaro och Maverick Viñales ser fram emot helgens åttonde omgång av MotoGP, som körs på Assen i Nederländerna. Det efter positiva resultat och tre dagar av intensiv testning på Barcelona-Catalunya och även på Aragon Circuit i Spanien.

Efter det lyckade kvalet som resulterade i första och andra startplats under senaste MotoGP på spanska Catalunya är båda spanjorerna mäkta imponerade över sina nya GSX-RR-motorer som de körde med för första gången den 14 juni, och de är övertygade om att Suzuki GSX- RR med sitt smidiga och lätthanterade chassi kommer att passa perfekt på Assen, en bana som brukar kallas "The Cathedral" av förarna.

Med sina 12 höger- och sex vänsterböjar är 4,5 kilometer långa Assen-banan den enda platsen som ha haft en racingrunda i motorcykel-VM varje år sedan starten 1949. Banan specialbyggdes för det holländska TT år 1955. Den är smal, med snabba kurändringar och är omgiven av gräsbanker och läktare vilket ger utmärkta publikplatser.

MotoGP-träningarna inleddes under torsdagen 25 juni medan fredagens Q1 börjar vid 14:10 timmar (13:10GMT). Lördagens tävling kommer igång klockan 14:00 (13:00GMT).

 

Aleix Espargaro kommenterar:

"Katedralen är en av mina favoritbanor och jag tror att vår maskin kommer att bli mycket trevligt att köra här. Banan är tät med massor av kursförändringar, vilket är perfekt för vår maskin tack vare dess chassi och set-up. På Catalunya hade vi vår första smak av hur högt placerade vi kan vara när vi är ok; och att vara första och andra i starten var otroligt och gav oss en otrolig skjuts. Naturligtvis måste vi fortfarande arbeta en hel del med att fylla vissa luckor. Vi behöver fortfarande förfina de nya motorspecifikationer och få till ännu effektivare inställningar, vilket är anledningen till att vi körde senaste testen. Jag känner mig positiv till Assen, vi har ett konkurrenskraftigt paket och banan är gynnsam, så låt oss bege oss dit och göra vårt bästa."

 

Maverick Viñales kommenterar:

"Helgen i Barcelona var fantastisk för mig. Inte nog med att jag fick direkttillgång till Q2, som var ett av våra första mål, utan jag startade också från andra startplats, med Aleix på första. Dessutom slutade jag sexa i loppet, vilket är det bästa resultatet för säsongen så här långt och det redan i det sjunde racet. Detta innebär att vårt projekt är positivt och jag känner mig trygg i att uppnå ännu bättre resultat under de kommande tävlingarna. Assen är en krävande, men också mycket trevlig bana och jag tror att det kommer att vara bra för våra maskiner på grund av dess egenskaper. Vi testade även förra veckan, vilket gav oss en hel del information. Vi kommer att dra nytta av den testen och vara ännu konkurrenskraftigare."