Marquez fortsätter sin imponerande rekordkörning i Tyskland. Marquez andra MotoGP-seger för säsongen betyder också hans sjätte seger i rad på Sachsenring, som samtliga vanns från pole position.

När Marquez kom hit för ett år sedan, var han på jakt efter sin 9:e raka seger för säsongen. Vid denna tidpunkt, i 2015 års mästerskap, är Marquez:s titel-förhoppningar svaga, men spanjorens önskan att vinna är enorm. Nu när Marquez verkar vara tillbaka på banan igen lär han inte göra det enkelt för Yamaha-duon Rossi och Lorenzo under andra halvan av säsongen. Marquez sade: "Från början kändes det bra och när jag hade fått luckan försökte jag bara att hantera det. Jag är glad för att den här helgen har vi alltid varit först och det var länge sedan jag var det. Det är ett bra resultat att bege sig på semester med, men jag vill fortsätta att bli bättre. "

09Alemania15MgpREPSOL JO50882

Även Dani Pedrosa har många härliga minnen från Tyskland också, efter att ha vunnit här 6 gånger totalt i MotoGP och 250GP. Innan racet sa han att om han bara skulle få en bra start och hålla sig uppe bland de främsta under de första varven, skulle det göra stor skillnad. Detta visade sig vara sant då spanjoren fick hänga med teamkompisen Marc Marquez upp på pallen, och säkrade en 1-2-svit för Repsol Honda Team.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha) slutade på tredje plats, vilket är tillräckligt för att utöka sin mästerskapsledning. Med Rossis teamkompis Jorge Lorenzo på 4:e plats gjorde Movistar Yamaha-duon tillräckligt för att behålla sina positioner i toppen av mästerskapet, där Rossi njuter av en 13 poängs ledning över Lorenzo.

Andrea Iannone (Ducati Team) säkrade 5:e plats, följd av brittiska föraren Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) och Cal Crutchlow (CWM-LCR Honda) på 6: e respektive 7: e plats.

Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3), Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) och Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar) avrundade inom topp 10.

Nästa MotoGP körs 9 augusti på Indianapolis i USA.