Det går mycket rykten kring Ducati och spanske Yamaha-föraren just nu. Vad är det då allt handlar om. Jo, att det ser ut som att Jorge Lorenzo är på väg att flytta från Yamaha till Ducati Corse nästa år.

Redan nu till helgen, på MotoGP-cirkusen gästade Austin i Texas, USA, var det många som förväntade sig att Jorge och Ducati skulle bekräfta uppgifterna. Men så blev det inte. Fortfarande är detta alltså just bara ett rykte. Men fler och fler uppgifter pekar nu mot att uppgiften stämmer, och många förväntar att Ducati Corse och Jorge Lorenzo kommer att berätta mer om deras framtida förhållande inför racet på Jerez nästa vecka (racet körs 24 april).

Samtidigt som mycket pekar på att Jorge Lorenzo kommer att köra för Ducati nästa år, så verkar det som att Suzukis unge spanjor, Maverick Vinales, kommer att ersätta Lorenzo hos Yamaha. Men som sagt. Allt är fortfarande bara ett av alla rykten som just nu flyger hej vilt kring MotoGP.

Ryktet gör gällande att kontraktet mellan Jorge Lorenzo och Ducati Corse är för en tvåårsperiod, och där det spekuleras om en lön på upp mot 15 miljoner Euro per år.