När KTM Factory rallyteam begav sig till Fontjouncouse i södra Frankrike nyligen var det för att genomföra slutgiltiga tester av KTM 450 Rallycykeln inför utmaningen Dakar 2012, för att njuta av kamratskapet i Orange Rally familj och ha lite kul. Nu är nedräkningen är i full gång för vad många anser är världens viktigaste rally och KTM låter meddela att deras fabriksförare är "Ready to Race". Här kan du läsa mer om kolla in en film från testet.

Det officiella KTM Factory Rally Team presenterades under ledning av chefen Alex Doringer och teknisk chef Stefan Huber förra veckan vid motorcykelmässan EICMA.

coma

Fastbikes.se var på plats då bland annat Cyril Despres förnyade sitt kontrakt med KTM. Marc Coma förnyade sitt engagemang för den österrikiska tillverkaren redan i september, varpå den österrikiske tillverkaren återigen har säkrat två av världens främsta rallyförare inför företagets satsning på at försöka vinna dess elfte Dakarseger på raken.

Spanske Marc Coma och fransk-födde Andorra-bon Cyril Despres har båda vunnit Dakar-rallyt tre gånger vardera och tillsammans representerar de därmed en av de mest spännande rivaliteterna i modern motorsport.

 

 

despresJuan Pedrero från Spanien kommer fortsätta köra som hjälpryttare och "vattenbärare" för Coma medan Ruben Faria från Portugal kör för Despres. Även om alla fyra förare hör till KTM Factory Rally Team, kommer de att köra i sina respektive teamfärger: Coma och Pedrero kommer att köra för MRW KTM och Despres och Faria för Red Bull KTM.

Alla fyra kommer att tävla på den senaste versionen av KTM 450 Rally, som har genomgått övergripande uppdateringar och förbättringar av 2011 modell som Coma och Despres framgångsrikt slutade etta respektiva tvåa med efter 17 dagars stenhård rallykörning.

 

aubertVid testet i södra Frankrike var även enduroföraren från KTM Enduro Factory Team , Johnny Aubert, som också fått smak på spänningen i Dakar 2012. Johnny, som kommer att fortsätta att tävla i E2-VM under 2012, kommer att köra en standard KTM Rallycykel och kommer att tas om hand av KTM Customer Service, som hjälper många av de KTM-förare som kör rallyt.