Under årens lopp har en och annan privatförare deltagit i Dakarrallyt med en Gas Gas. Nu är det dock dags för den spanska motorcykeltillverkaren Gas Gas att officiellt göra debut i det stenhårda rallyt, och samtidigt stödja Step by Step Foundation och främja turismen i "Katalonien".

Laget består bland annat av Laia Sanz som bland annat är världsmästare och europamästare i trial för tjejer. Dessutom har hon tidigare tävlat i Dakarrallyt, och då var främsta kvinnliga motorcyklist. Den andra personen i teamet är Marc Guasch, som även han är en erfaren enduro- och rallyförare.

 p1040381

Det gemensamma målet för teamet är att lägga grunden för ett projekt som syftar till att stärka det spanska varumärket starkare, men även fungera som ambassadörer för de två stora ressällskap som har anslutit sig till Gas Gas i detta äventyr, Step by Step Foundation (vars verksamhet främst är inriktad på rehabilitering och utredning av ryggmärgsskador) - och Agencia Catalana de Turisme (katalanska organet för turism), som hoppas på att Katalonien stärks som ett turistmål på internationell nivå genom Dakarrallyt.

Laia Sanz: "Det är en sådan utmaning, och en stor möjlighet för mig att kunna delta med ett hemma-varumärke i det främsta rallyt i världen. Jag anslöt till Gas Gas helt nyligen och därför har vi inte kunnat arbeta särskilt mycket med motorcykeln, men den här gången är jag lite mer förbered på vad rallyt innebär, jag är välutbildad när det gäller navigering och teamet har kastat sig in i projektet, så att vi har tagit ett viktigt steg framåt ".