Under lördagen inleddes årets Abu Dhabi Challenge, som är en del av Rally-VM för motorcyklar. I deltagarlistan finns svenskarna Thomas Berglund, Hans Jiredal och Ronnie Byström. Här kan du läsa mer och se några filmer från tävlingen…

Här kan du läsa Thomas kommentarer inför tävlingen…

Thomas Berglund (Husaberg) var snabbaste svensk med tiden 02’16¨3, vilket var cirka 12 sekunder långsammare än prologens vinnare, Joan Barreda (Honda), och gav en 9e plats i 450-klassen. Hans Jiredal (Husaberg) körde in på tiden 2’39¨3 vilket resulterade i 4e position i +450-klassen medan hans teamkompis Ronnie Byström (KTM) körde in på tiden 2’51¨9 som gav en 6e plats.

Thomas Berglund inledde sedan med 16e plats på första sträckan under söndagen, som vanns av Sam Sunderland (KTM). Hans Jiredal körde i mål som 36e man på sträckan (4e plats i +450-klassen) medan Ronnie Byström kom på plats 41 (plats 5 i +450-klassen).

Andra sträckan, måndagens etapp, vanns av KTM-föraren Marc Coma på tiden 3 timmar, 36 minuter och 2 sekunder, medan Thomas Berglund avancerade en aning med en härlig sjundeplats, 23 minuter efter Coma. Hans Jiredal körde in på 35e plats (3e plats i +450-klassen) medan Ronnie Byström körde i mål på 41a plats (5e plats i +450-klassen).

Tredje sträckan, under tisdagen, vanns av Hondaföraren Joan Barreda. Thomas Berglund drabbades av problem och rasade ner till 28e plats, närmare 2 timmar efter Barreda. Hans Jiredal körde in på 29e plats och klättrade till 2a plats i +450-klassen. Ronnie Byström kom i mål på 39e plats på sträckan och ligger kvar på 5e plats i +450-klassen.

Inför onsdagens etapp leder Sam Sunderland (KTM) före sin teamkompis Marc Coma och regerande världsmästaren, Hondaföraren Paulo Goncalves på tredje plats. Thomas Berglund ligger på 16e plats totalt i 450-klassen, medan Hans Jiredal ligger trea och Ronnie Byström är femma i +450-klassen.

Rallyt fortsätter under onsdagen, och avslutas med en femte etapp under torsdagen.