Nu är den här, GT-versionen av 1290 Super Duke från KTM. Modellen som är KTM:s tolkning på hur en sporttouringmaskin ska vara.

KTM 1290 Super Duke är tveklöst en av marknadens potentaste nakenmodeller. En fröjd av leka med på landsvägen, och gör inte bort sig vid bankörning heller. Efter flera års rykten och spekulationer är touringversionen 1290 Super Duke GT här, och förutom att vara skapt för att i grunden vara en potent och sportig motorcykel på banan är modellen försedd med både vindskyddande kåpa och större bensintank, en sporttourer som härrör från den nakna modellen och drivs med en 173 hk motor (fulltankad vikt 228 kg). Båda cyklarna kommer från samma källa, men där GT-modellen ska ha en större fallenhet för längre resor, och fullsmetad med tekniska lösningar som KTM redan har testat på Super Adventure. Bland dem finner vi: Cruise Control och Hill Hold Control system, som underlättar start i uppförsbacke. För att anpassa motorn för det nya användningsområdet uppdaterade Mattinghofens tekniker topp och förbränningskammaren, för ett bättre vridmoment.

2016-KTM-Super-Duke-GT-02

1290Super Duke GT är dessutom skapt för att bära med sig bagage (väskhållare är integrerade och ljuddämparen är placerad lägre), och optimerade för att erbjuda gott om komfort för både förare och passagerare. Du finner därför lite mer ombonade, bredare sadlar, större bränsletank (för att öka räckvidden och samtidigt förbättra förarens vindskydd över benen) och vindrutan, justerbara i 8 lägen. 1290 Super Duke GT erbjuder även semiaktiv fjädring från WP (som redan testats med goda resultat på Super Adventure), quick shifter, tre körlägen (Sport, landsväg, regn), Traction Control och ABS (inklusive Supermoto-läge, som stänger av ABS-funktionen för bakhjulet).