MV Agusta har presenterat sin senaste modell, F3 RC, som kommer att tillverkas i en begränsad upplaga om 350 stycken exemplar. Den trecylindriga motorn, som finns i två olika storlekar, har vidareutvecklats och optimerats för att uppnå maximal prestanda vad gäller toppeffekt och vridmoment för både bana och landsväg.

F3 675 RC uppges erbjuda 128 hk (94,2 kW) vid 14400 rpm och 71 Nm (7,24 kgm) vridmoment vid 10900 varv per minut; F3 800 är snäppet häftigare och producerar 148 hk  vid 13000 varv per minut och 88 Nm vridmoment vid 10600 varv per minut. Den elektroniska MVICS-plattformen (Motor & Vehicle Integrated Control System) gör det möjligt för föraren att effektivt hantera prestandan med hjälp av ”Ride-by-Wire”-systemet tillsammans med de tillgängliga ”multimaps” (tre fördefinierade körprogram och ett personligt anpassningsbart program) tillsammans med 8 nivåer av antispinn.

Ramen består av en lätt fackverkskonstruktion av stål som är sammankopplade med sidoplattorna av aluminiumlegering som fungerar som förankringspunkten åt den ikoniska enkelsidiga svingarmen. Fjädringen, Sachs stötdämpare och Marzocchi framgaffel, är finavstämda för att hålla chassit i balans även då motorcykeln pressas till gränsen, utan att offra den smidiga hanteringen. Den långa svingarmen i relation till hjulbasen (576,5 / 1380 mm) ger maximal dragkraft och perfekt viktfördelning.

Racereplika-grafiken är en hyllning till mängder av segrar som erhållits genom Jules Cluzel och Lorenzo Zanetti i Supersport-VM, runt om i världen, och varje motorcykel är personligen signerade av förarna på sidokåporna som ett slags bevis på deras tajta del i utvecklingsarbetet av denna mycket exklusiva modell, tillsammans med MV Agusta Reparto Corse.

Som en hyllning till alla de varv och race som letts och vunnits av MV Agusta i internationella tävlingar, medföljer ett speciellt tillbehörskit varje 350 F3 RC. Denna unika samling av specialdelar - inklusive registreringsskyltshållare och sadelkuts – är monterade för hand i den historiska Schiranna-fabriken. Dessutom ingår depåstöd liksom ett specialdesignat motorcykelöverdrag som skyddar elegansen hos detta trecylindriga mästerverk. Varje enskild F3 RC levereras komplett med ett signerat ursprungsintyg som garanterar exklusiviteten för denna mycket unika motorcykel.