MV Agusta Holding konsoliderar sin aktieplacering genom ComSar Invest; En investeringsfond som är en del av Black Ocean Group, ägd av Timur Sardarov, en rysk nyckelaktör i produktion av olja och gas i Östeuropa.

Tillsammans med transaktionen tillkännager MV Agusta Holding inköpet av de 25% aktier som Mercedes AMG ägt i den historiska italienska motorcykeltillverkaren MV Agusta Motor SpA. Genomförandet av affären, vars ekonomiska villkor inte avslöjas, utförs samtidigt som kapitaltillskottet till MV Agusta Holding i MV Agusta Motor SpA genom bolagets omstruktureringsplan, vilken har godkänts av fordringsägarna.

Den nya aktieinnehavsstrukturen för MV Agusta Holding, som kommer att kontrollera 100% av MV Agusta Motor S.p.A., kommer att se ComSar Invest som en stark minoritetsägare och GC Holding, Giovanni Castiglionis investeringsbolag med majoritetsinflytande.

Slutförandet av transaktionen lägger till ytterligare ett viktigt inslag i MV Agustas omfattande omstruktureringsplan som inleddes 2016, baserat på omplaceringen av MV Agusta som den främsta producenten av superexklusiva motorcyklar.

Giovanni Castiglioni, VD för MV Agusta, kommenterar: "Transaktionen med ComSar Invest i vårt holdingbolag genom en kapitalökning och förvärvet av de aktier som tidigare ägdes av Mercedes AMG i MV Agusta Motor SpA utgör en viktig milstolpe för vår plan, vars huvudmål är att förstärka MV Agustas kärnverksamhet: produktion av Exklusiva motorcyklar med hög prestanda. Under de senaste 12 månaderna har de genomförda åtgärderna tagit MV Agusta tillbaka till ett positivt kassaflöde, vilket gör det möjligt att slutföra omstruktureringsplanen och fortsätta produktutveckling och konsolidering av våra nyckelmarknader. "