Motorcykelindustrin välkomnar rapporter om ett förbud mot nya fossila bränsledrivna fordon från 2040 och menar att det kommer att medföra en "enorm stimulans" för världens motorcykeltillverkare.

Ibland annat Storbritannien sägs Regeringen snart komma att meddela ett förbud mot försäljning av nya bensin- och dieseldrivna fordon från 2040 som en del av ansträngningarna att hantera luftföroreningar, enligt flera av landets nyhetskanaler.

Åtgärden förväntas innefatta ett förbud mot nya hybridfordon och kan markera början på slutet av förekomsten av förbränningsmotorn inom fordonstillverkningen.

Beskedet antas till stor del komma att överensstämma med ett liknande åtagande som redan gjorts av Frankrike.

Steve Kenward, VD för Motorcycle Industry Association, påpekade att inget särskilt uttalande hade gjorts gällande motorcyklar, men tillade: "Jag tycker att det finns en bra möjlighet. För alla motorcykelns fördelar vad gäller trängselsminskande förmågor och möjligheterna att skapa eldrivna motorcyklar ser jag det som en enorm stimulans för motorcykelindustrin. Det är en enorm kommersiell pådrivare att satsa extra mycket på elektriska motorcyklar."

Tidigare har det redan bestämts att motorcyklar tillverkade före 2007 kommer att drabbas av en avgift på 12,50 pund per dag för att köra in i London från 2020.