Snart slår portarna upp för vinterns höjdare. Den 25-28 januari samlas motorcykelälskare och entusiaster på Svenska Mässan i Göteborg där motorcykelbranschen ser tillbaka på ett lyckat 2017.

 

När vi summerar registreringsstatistiken för 2017 ser vi att äventyrs- och street-trenden håller i sig, två kategorier med stora användningsområden. Äventyrshojarna är oömma och mycket användbara till både grusvägar och i många fall till långtouring. Streethojarna är roliga, smidiga och användbara till fritid och jobbpendling. 

Under 2017 har dessutom över 400 stycken 125:or nyregistrerats, de dominerande fabrikaten är Aprilia, Honda, KTM och Yamaha.
– Den lilla klassen har blivit fullvuxen och är lätta att förväxla med större motorcyklar. De har därmed en betydligt större kundkrets än 16-åringarna, även om det är dessa som i första hand lockas av dessa tilltalande hojar, säger Per Johansson, VD för McRF. 

– Trenderna kommer att framgå tydligt när Tio i Topp 2017 ställs upp i samband med presskonferensen på MC Mässan 25-28 januari i Göteborg. 

Antalet genomförda förarprov för MC ligger stabilt också under det gångna året. 9 203 personer blev godkända för A-behörighet och kunde kvittera ut sitt motorcykelkörkort under 2017.

LÄNK: MC-MÄSSAN 2018