Helgens MotoGP i Argentina var ett minst sagt skakigt race som slutade med Cal Crutchlow som segrare.

Miller startade från pole position med en fyra startraders försprång huvudstart. Australiensaren var den enda som hade bytt till slicks då startfältet radade upp sig för start på den fuktiga men upptorkande banan.

Övriga förare återvände till depån för att skifta till slicks, ett drag som försenade starten och resulterade i bestraffning, vilket flyttade alla andra förare än Miller tillbaka 12 startpositioner.

Sedan var det Marc Marquez race, som det inte höll på att inte bli något race för överhuvudtaget. Den regerande världsmästaren körde stopp på sin motorcykel alldeles före start, men lyckades putta igång den och körde sedan fel väg tillbaka till sin startposition. Det var ett drag som gav resulterade i en ”Ride through”, att han tvingades köra en sväng genom depåområdet, som gjorde att han tappade ner till 19:e position, men trots det var han den femte föraren förbi den rutiga målflaggan. Men han kom dit via ett antal aggressiva manövrar – bland annat en där Valentino Rossi kraschade (Rossi lyckades komma på hjulen igen och kunde avsluta på 19:e plats). Detta slutade med att Marquez belastades med ett 30-sekunders tidsstraff för "oansvarig körning", vilket gjorde att han rasade till 18:e plats och därmed blev poänglös i racet.

Dani Pedrosa kom bara till näst sista kurvan under första varvet. Där hamnade hans på en fuktig del av banan vid helt fel läge, vilket resulterade i en otäck höghastighetskrasch som slutade ute i gruset. 

Kampen för ledningen kokades ner till en batalj mellan Miller, Rins, Zarco och Crutchlow. Alex Rins kämpade och slet med sin Suzuki i sina försök att avancera ytterligare men lyckades inte göra ett lämpligt drag på Miller. Men med nio varv kvar att köra lyckades han äntligen finna en lucka och tog sig förbi, bara för att göra ett misstag ett varv senare och tappa till ledargruppens svans.

Jack Millers tid längst fram varade bara ytterligare en kort stund. Innan han körde brett i nästa sista kurvan med sin Pramac Ducati och tappade till fjärdeplatsen och mäktade sedan inte ta sig förbi Alex Rins innan den rutiga målflaggan. Det överlämnade i sin tur Cal Crutchlow till ledningen, som lyckades hålla Johann Zarco (Yamaha) bakom sig för att ta sin första seger sedan Phillip Island 2016.

Bakom de fyra främsta, slutade Maverick Vinales (Yamaha) som femma, efter att Marquez fått sin bestraffning, med Andrea Dovizioso (Ducati) på sjätte plats. Forne Moto2-mästare Tito Rabat( Reale Avintia Racing) tog sin bästa MotoGP-placering med sin sjundeplacering före Andrea Iannone (Suzuki), medan den malaysiska rookien Hafizh Syahrin (Yamaha) körde ett imponerande race till nionde plats framför Danilo Petrucci (Alma Pramac Racing).

Crutchlow leder nu mästerskapet - den första brittiska föraren att göra så sedan Barry Sheene 1979 - med tre poäng före Dovizioso, med Zarco ytterligare sju poäng efter på tredje plats. Vinales konsekventa körning gör att han ligger fyra före Marquez, medan Miller nu återfinns på sjätte plats.

MotoGP i Amerika, närmare bestämt i Austin, körs om två veckor.