Årets andra tre dagar långa officiella MotoGP-test har genomförts på Phillip Island i Australien under veckan.

Hondaföraren och regerande MotoGP-mästaren Marc Marquez drog till med första testdagens snabbaste tid, tätt följd av Yamaha-föraren Valentino Rossi (+0.186) och Suzukiföraren Andrea Iannone (0.429). Maverick Viñales noterades för testdagens fjärde tid (+0.492). Jorge Lorenzo hade en tuffare dag och slutade på 11e tid med sin Ducati (+1.134).

Under testdag 2 var det Maveric Viñales som noterades för den snabbaste varvtiden, som han satte på varv 21 av 80 körda varv under dagen. Marc Marquez körde till sig andra bästa tid (+0.462), närmast följd av Hondaföraren Cal Crutchlow (+0.478).

Under tredje och sista testdagen på Phillip Island slog Maverick Vinales sin tidigare bästa varvtid från testdag 2, en tid som visade sig vara tillräckligt bra för att hålla honom på toppen, 0.294 sekunder före Marc Marquez. Hondaföraren Dani Pedrosa körde till sig tredje snabbaste tid (+0.484) medan Yamahaföraren Jonas Folger slutade på fjärde plats för dagen (+0.493).

Jorge Lorenzo har inte haft riktigt den start som han antaglien hoppades på, och slutade på 8e bästa tid. Aprilia-föraren Aleix Espargaro körde till sig 6e bästa tid under testdag 2 och slutade på 10e plats totalt. Samtidigt landade Valentino Rossi på totalt 12e plats, efter att ha inlett med 2a tid under första testdagen. KTM fortsätter sitt tuffa arbete med att prestera, under sitt försa tävlingsår i den tuffa klassen. Medan Pol Espargaro noterades för testets 17e tid (+1.308), slutade Bradley Smith på 19e bästa tid (+1.429).

10-12 mars körs årets sista officiella MotoGP-test, på Losail-banan i Qatar, inför årets första MotoGP-race på samma bana den 26 mars.