Kawasakiföraren Petter Jansson fortsatte göra framsteg på Mantorp men efter en sjunde och en åttondeplats står det klart att det är en bit kvar till att kunna vara med och slåss om pallplatserna.

 

Helgen som gick kördes den tredje deltävlingen i Pro Superbike mästerskapet. Det har varit 3 tävlingar på fyra veckor så möjligheten att utveckla mellan tävlingarna har varit minimal berättar Petter Jansson förare i Team Stebro & Svedea by CaWalli. På grund av sena leveranser från Japan har vi hela tiden legat efter i utvecklingen för säsongen. Vi har heller inte haft direkt tur ler Petter snett. Då vi hittat lite fel och ville testa dem i veckan regnade såklart testet bort och gav ingenting. Med endast 20 minuter fri träning på racehelgen är det sedan inte lätt att få till allt direkt. Vi tog trots allt en hel del värdefulla poäng med oss och ligger sexa i mästerskapet. Dessutom får vi nu sex veckor på oss att hitta ifatt innan nästa deltävling som är västkustloppet i Falkenberg 1-2 juli.

-Helgen var annars relativt odramatisk och jag lyckades krympa avståndet något till dem framför. När jag inte längre kunde hänga med i tempot som de närmast framför drog upp var det bara att köra så fort så ingen kom ikapp bakifrån och rädda så många poäng som möjligt. Det har fungerat ganska bra och jag är fortfarande med i kampen om medaljerna totalt. Jag längtar dock förtvivlat tillbaka till pallen och kommer jobba hårt för att nå dit kommenterar en hoppfull Petter Jansson.

-Jag lider med Petter som inte fått visa sin fulla potential. Uppehållet som kommer nu passar oss bra då vi kan jobba med att få bättre speed i Petters Kawasaki säger teamchef Joakim Wiedesheim. Jag vet att Petter har potential nu skall vi använda ”pausen” i tävlingsprogrammet till utveckling, avslutar Joakim.