Robert Kvarnström ersätter Jamie McCanney i Enduro-VM

Den grekiska deltävlingen av Enduro-VM var inte lätt för Yamaha Miglio Racing Team... med mekaniska problem för Sveriges Mikael Persson och otäcka skadan som Jamie McCanney drog på sig. 2015 års Junior-världsmästare är ute ur racingen för några veckor. Teamchef Max Migliorati slösade ingen tid på att hitta en stand-in-förare medan McCanney återhämtar sig. Det blir svenske Robert Kvarnström som kommer att ersätta britten i det italienska Yamaha-teamet.

Frånvarande från EnduroGP-depån sedan 2013, kommer Robert Kvarnströms tillföra lite frisk energi till E1-teamet. Välkänd för sin aggressiva och publikfriande körstil kommer Kvarnström tävla i GP i Finland och även i Sverige.

Kvarnström vann det svenska enduromästerskapet i E1 år 2014, men skadade sitt knä 2015. För sin återkomst till VM, kommer Robert förhoppningsvis bjuda på en härliga show framför sin hemmapublik och hoppas att placera sig inom topp 5 i E1-klassen.

Det är en stor möjlighet som Yamaha erbjuder till Robert Kvarnström och utan tvekan kommer "Mad Swede" som han brukade kallas i depån, att försöka göra det bästa av det. Vi vet redan att han är snabb, och vi hoppas nu när han är äldre även kan tävla med en mer genomtänkt strategi :-)

Reportage

Fler artiklar

BMW Motorrad marknadsför nya BMW F 900 XR som en äkta "XR" för mellanklassen, där “XR” står för en kompromisslös blandning av sportighet och...

Sport

Fler artiklar

För fjärde gången 2021 fick Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) smaka på segerns sötma efter att ha levererat perfekt prestanda i...