Bergman tog första segern med 1000-kubikare

I samband med helgens race i Scandinavian Open vid Karlskoga tog Christoffer Bergman karriärens första seger på 1000 kubik.

Flertalet av förarna i Pro Superbike var på plats, då nästa deltävling i Pro Superbike körs på Karlskogabanan om endast två veckor tillsammans med STCC. Bergman lyckades vinna det första av helgens race på lördagens och kom 2a i söndagens race efter Suzukiföraren Filip Backlund som leder mästerskapet i Pro Superbike.

En seger och en andraplats blev facit för Christoffer Bergman under tävlingarna på Karlskogabanan i helgen. Vägen dit bjöd på två torra och mycket dramatiska race. I kvalet till det första slutade Christoffer 4a en placering som sedan förbättrades under racet till seger.

- Under lördagens race kom jag ut som femma efter första kurvan, sedan körde jag förare efter förare så att jag efter tre varv kunde gå upp i ledningen när jag passerade Filip Backlund. Ledningen behöll jag trots en vild jakt från de andra i tio varv innan Filip tre varv från mål försökte gå om. Det slutade med en vurpa för honom och jag kunde vinna med lite drygt fyra sekunder före Daniel Kubberöd och Norvald Haaland berättar en jublande glad Christoffer Bergman.

 

Till söndagskvalet hade ytterligare justeringar gjorts och Christoffer körde till sig andra startposition bakom Andreas Mårtensson. När racet sedan gick var Bergman två ur första svängen men ganska snart kom rödflaggen ut efter en vurpa längre bak i fältet. Efter omstarten var Christoffer trea inledningsvis men efter ett par varv tag han ledningen från Backlund igen. Även denna gång klarade Bergman värja sig mot attacker bakifrån. När tre varv återstod gjorde Christoffer ett misstag i slutet på rakan som kostade värdefull tid. Backlund kunde smita om och få en lucka som räckte in i mål, Christoffer slutade som god tvåa.

- En seger och en andraplats är jag jättenöjd med säger Christoffer det känns riktigt bra inför slutspurten i Pro Superbike att ha fått vara överst på pallen här och jag har inget emot att besöka pallen här igen om två veckor skrattar en mycket glad Christoffer.

- Det är självklart att vi gläds med Christoffer det är alltid roligt när unga killar tar sin första skalp i stora sammanhang. När jag såg hans framfart på Falkenberg med en defekt hoj förstod jag att han var något extra. Trots det är jag både lite överraskad och imponerad av Christoffer denna helg, det är verkligen inte dåligt att sätta hela den etablerade eliten på plats. Det skall bli spännande att följa Christoffers framfart resten av året.

 

 

Reportage

Fler artiklar

I mer än 35 år har boxermotorn hos BMW Motorrads RT-modeller (liksom de mer offroadorienterade GS-modellerna) stått för kraftfull och pålitlig...

Sport

Fler artiklar

MotoGP-stjärnan Valentino Rossi kommer att skifta plats med F1-mästaren Lewis Hamilton, där de två kommer att byta fordon för en dag. Projektet har...