Comeback för MV Agusta i Isle of Man TT

Italienska MV Agusta gör comeback på Isle of Man TT 2012, tillsammans med Chesterfield-baserade teamet "World Team Performance Racing" (WPR).

WPR kommer att ställa upp med de nya MV Agusta F4 och F3 maskinerna under 2012 års Isle of Man TT, i sammarbete med Chorley-baserade Moto GB.

Den legendariska tillverkaren har vunnit 34 TT-race och hann med att "köra till sig" 61 pallplatser mellan 1952 och 1972. Den första segern kom år 1952, med Cecil Sandford som förare, medan den senaste var 1972, med legendariske Giacomo Agostini vid styret.

Agostini är den mest framgångsrika MV Agusta-föraren på Isle of Man TT, med totalt 10 segrar, men några av de största namnen i tävlingens historia har också tävlat på MV:s, inklusive John Surtees (sex segrar), Charles Ubbiali (fem segrar), Mike Hailwood (4 segrar) och Tarquin Audition (3 segrar).

Gary Hocking tog två segrar, medan John Hartle, Bill Lomas, Les Graham och Sandford också stod överst på pallen.

Martin Finnegan var sista profilföraren att köra en MV Agusta på TT:t år 2007 då han körde i mål som 4:a i Superstock TT racet, med en snitthastighet på 125.685mph.

Neil Haslam, teambossen för World Team Performance Racing kommenterar satsningen:

"World Performance Racing representerar en passion för motorcykelracing och viljan att föra MV Agusta, det legendariska motorcykel-varumärket med sitt unika arv, till racingen på Isle of Man TT 2012."

"Vi siktar på att seger med MV Agusta och se till att 2012 års TT kommer att vara ett nytt kapitel i detta framstående italienska varumärkes historia."

Reportage

Fler artiklar

Här hemma i Sverige finns otaliga spännande vägar och resmål. Men för dig som inte kan få nog av läckra, till synes oändligt välkurvade vägar, är en tur i Alperna...

I samband med årets Wheels and Waves i franska Biarritz presenterade Honda 12 läckra CB1000R-byggen, för att fira 50 år av den populära radfyran,...

Ännu finns det tid för härliga motorcykelturer denna härliga sommar. För många motorcyklister lockar Alperna och Norge som erbjuder motorcykelvägar i...

Sport

Fler artiklar