KTM satsar hårt i Moto3

KTM, som återvänder till MotoGP-cirkusen år 2012 och ansluter till den nya Moto3-klassen, har meddelat namnet på de tre förarna som kommer att ingå i fabriksteamet "Red Bull KTM AJO Factory Racing Team".

Tremannagruppen består av Sandro Cortese från Tyskland, Arthur Sissis från Australien och brittiska föraren Danny Kent.

Cortese kommer från en mycket lyckad 2011-säsong i 125 cc-klassen, som nu har fasats ut till förmån för Moto3. Den tyska föraren vann två GP under 2011 och var på pallen vid fyra andra tillfällen (tre andraplatser och en tredjeplats) och avslutade säsongen med en imponerande fjärde plats totalt.

Sissis var en stark utmanare till mycket konkurrenskraftiga Red Bull MotoGP Rookies titeln under 2011, men i sista loppet var han tvungen att finna sig att den slutgiltiga vinnaren var Lorenzo Baldassarri, som stannar ännu ett år i Rookies Cup.

Kent, som slutade tvåa i 2010 års upplaga av Red Bull Rookies Cup, har redan avslutat sitt rookieår i 125-klassen, där han slutade på en hedrande 11:e plats totalt.

Pit Beirer, chef för KTM Motorsports:

"Vi är mycket nöjda med att ha en lagledare av den höga kaliber Aki Ajo är som ansvarig för KTM:s Moto3-fabriksteam. Vi kan också vara stolta över att någon i ledande ställning Jorge Martinez kommer att medverka med Kalex-KTM cykel för hans Moto3 team. "

Ajo kommer att hjälpa ytterligare två förare som kör fabriks-KTM i ett parallelt Moto3-team, och totalt, inklusive privata team som kör Kalex-KTM kommer det att finnas nio KTM-förare i Moto3.

Aki Ajo: "Den nya säsongen kan ge några mycket spännande race, och som ett KTM Factory Team hoppas vi givetvis att vara längst fram från början. Vi har ett starkt paket så vårt mål är att vara på toppen av den nya klassen. Detta kommer att bli en lärosäsong för alla, men för oss är detta ett långsiktigt projekt och varje år kan vi vinna mer. Första prioritet är att etablera verksamheten i den nya klassen under tester, och sedan att hålla saker väl samordnade och i vältrimmade. Jag känner att när vi väl fått bollen i rullning, kommer resultaten att komma. "

Reportage

Fler artiklar

Här hemma i Sverige finns otaliga spännande vägar och resmål. Men för dig som inte kan få nog av läckra, till synes oändligt välkurvade vägar, är en tur i Alperna...

I samband med årets Wheels and Waves i franska Biarritz presenterade Honda 12 läckra CB1000R-byggen, för att fira 50 år av den populära radfyran,...

Ännu finns det tid för härliga motorcykelturer denna härliga sommar. För många motorcyklister lockar Alperna och Norge som erbjuder motorcykelvägar i...

Sport

Fler artiklar