Att köra motorcykel är något av det roligaste som finns. Nu erbjuder Sveriges Motorcyklister, SMC, fler att prova på motorcykelkörning under ordnade former, på flera platser runt om i landet. I samband med att allmänheten inbjuds att provköra årets nyheter, ges även du utan MC-körkort tillfälle att prova på att köra motorcykel själv.


Arrangemanget kallas för Start2Ride Day och är ett samarbete mellan SMC, Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund McRF och Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR).


I samband med Start2Ride Days får du inte bara tillfälle att se och känna på massor av läckra motorcyklar, utan du erbjuds även tillfälle provköra själv. Lokala motorcykelhandlare kommer att finnas på plats och visa upp sitt sortiment, allt från mopeder och motorcyklar till tillbehör. Handlarna kommer ett erbjuda provkörning av sina respektive motorcykelmodeller.


Länge sedan du körde?
Känner du dig ringrostig? Ingen fara! Sveriges MotorCyklister finns på plats med sina duktiga MC-instruktörer som kan ge dig tips på hur du kommer igång med din MC-körning igen.


Har du inget MC-körkort?
Det är ingen fara det heller! På Start2Ride Day får du testa en trygg trafikskole-MC och få tips från erfarna trafiklärare.


Start2Ride Day inleds på F5 Ljungbyhed söndagen den 21 april, följt av Arlanda Test Track söndagen 12 maj och Kinnekulle Ring söndagen 19 maj.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OM START2RIDE DAYS