Tidigt den 14 mars förstörde en brand i den nybyggda E-paddocken på Circuito de Jerez - Angel Nieto huvuddelen av materialet för FIM Enel MotoE World Cup. Skadan var rent materialistisk, och ingen person led någon fysisk skada.

Som tidigare rapporterats är en undersökning igång för att fastställa den exakta orsaken till elden, vars resultat kommer att offentliggöras så snart utredningen har avslutats.

FIM Enel MotoE ™ World Cup är en tävling född av innovation, som drivs av 100% förnybar energi. Denna ambition att utvecklas och experimentera med ny teknik medför därmed en risk. Det kan dock bekräftas att inga motorcyklar laddades vid tidpunkten i depån där branden startade.

Dorna Sports och alla deras samarbetspartners satsar på att få igång FIM Enel MotoE World Cup så snart som möjligt, där arbetet redan är fullt igång för att ersätta allt material och motorcyklar som förlorades i branden.

MotoE kommer att genomföras 2019 och en reviderad kalender kommer att meddelas inom en snart framtid. Det kan dock bekräftas att FIM Enel MotoE World Cup inte kommer att köras på Circuito de Jerez - Angel Nieto som en del av Gran Premio Red Bull de España den här säsongen.