Steg Pegz är ett tillbehör som är utvecklat för att vara ett hjälpmedel som ska avlasta överkroppen vid Endurokörning eller Rally. Det har inte slagit så hårt i Sverige, ännu. Det verkar vara en liten vattendelare, de som har dem är jättenöjda medan andra säger att det är inget att ha. Skulle någon av dom kända förarna i Sverige köra med tillbehöret så skulle det nog låta annorlunda.

Det är en förvånansvärd simpel men genialisk konstruktion, som monteras på ramens båda sidor, och där två små gummipuckar gör att det greppar bättre mot stövlarna.

Steg Pegz finns i två olika varianter: ”Standard” om du står mitt på foten och ”Further Back” om du står med tårna på fotpinnarna. Det går även att montera två ”puckar” på varandra för mer grepp.

Jag har inte hunnit testa dom under någon tävling ännu, men det kommer förhoppningsvis. Jag kan tänka mig att det kan vara skönt under ett långlopp.

Det lilla jag kört har jag dock märkt att då jag till exempel kör på stalp så är det lättare att hålla upp framhjulet. Likadant om man kör på något lite bökigt och stenigt så kan man låsa benen och luta kroppen bakåt, så avlastar man överkroppen och armarna. 

För övrig körning så märker jag inte av dem något och dom är inte i vägen. Det finns ett plus till och det är att jag har märkt att jag kniper om hojen bättre med benen. Om jag ska hitta något dåligt med Steg Pegz så är det väl att det är lite jobbigare att byta luftfilter, man får skruva ut den nedre skruven och lätta på dom två övre så kan man vika ut Steg pegz och komma åt filtret.

https://stegzmoto.com.au/

Om ni vill att vi provar andra Enduro/Crosstillbehör så hör av er så vi kan testa det åt er.

//Göran Segerlund/fastbikes.se