Jordi Figueras vann EnduRoc 2012

I helgen arrangerades 2012 års upplaga av EnduRoc vid Suria i närheten av spanska Barcelona, som vanns av spanske Jordi Figueras. GasGas-föraren var bäst av alla 274 förare som deltog i det traditionella enduroracet. Körandes en Gas Gas EC 300 R 2T var Figueras den absoluta mästaren i det 37 kilometer tuffa racet före bland annat Dani Gibert och Dakarföraren Gerard Farrés.

Jordi Figueras hade femte snabbaste tiden under lördagen, men han fick upp tempot i racet och höll sedan ett genomgående högt och jämnt tempo. Oriol Mena, mästare i racet 2010, och som startade från Superpole, drabbades av mekaniska problem och kunde inte göra mycket annat än se på när Figueras forcerade vidare mot mål.

1r.-Senior-Junior-Jordi-Figueras-021-1024x681

 

Figueras märkeskollega Xavi Subirana vann E1-klassen och satte även 8:e bästa tid totalt.

-Det var väldigt viktigt för oss att vinna det här racet. Allt gick bra från början och jag kunde flytta upp från femte plats. På sista varvet tryckte jag på lite extra för att säkerställa segern. Jag är mycket glad över debutera med 2013 års Gas Gas med en seger och avsluta säsongen med en vinst, kommenterar en nöjd Jordi Figueras.