Med drygt en månad kvar till premiären av årets SEC kommer här lite information om vad som är på gång. Den vakanta tävling som fanns har nu fått en arrangör i form av Göta MS, Enköping, därmed kommer årets serie bestå av sex tävlingsplatser och totalt sju deltävlingar eftersom varje dag i Enköping räknas som separat tävling. Här kan du se kalendern, läsa mer om Ladies Cup, att USM/DSM flyttar in på endurosm.se och att det är fasta nummer som gäller även för VRM. Dessutom kommer du kunna följa samtliga SM-deltävlingar i Enduro live på nätet, både via webbradio och webb-TV.

 

SM kalendern 2010

28-feb Fältjägarna EF Typ 1 Internationell

08-maj Norrahammars MK Typ 1 Svensk

29-maj FMCK Borås Typ 1 Internationell

14-15 Augusti TBA Typ 1 Internationell

22-aug Tibro Mk Typ 1 Internationell

18-sep Vimmerby MS Typ 1 Internationell

 

Ladies Cup

Toppen på svensk damenduro är smal och ett sätt att utveckla den är att ge de damer som satsar en möjlighet att tävla under tuffare förhållanden hemma i Sverige. Det innebär att det vid årets SM för herrar kommer att genomföras försök med en Ladies Cup. Avsikten är att damer med internationella ambitioner skall ha tävlingstillfällen i Sverige där körtider och nivån på banan bättre svarar mot de förhållanden som råder under internationella tävlingar. Om försöket faller väl ut är det sektionens förhoppning att det som idag heter DSM 2 från 2011 blir DSM och genomförs i samband med SM/JSM.

 

Öppet mästerskap

Som tidigare medelats kommer årets SM serie att vara öppet för utländska förare. Med detta hoppas man kunna öka utbytet med framförallt våra grannländer och på så sätt skapa större konkurens för våra förare.

 

USM/DSM flyttar in på endurosm.se

Nu flyttar även USM/DSM in på SEC,s hemsida. På detta sätt underlättar det för alla dessa förare att hitta inbjudningar, läsa nyheter, sköta anmälningar, hitta resultat med mera.

Dock är det i dagsläget bara ovanstående funktioner som kommer att finnas tillhanda. Det kommer inte erbjudas liveresultat, webradio osv från dessa tävlingar då det inte är SEC gänget som håller i detta. Dock kommer det finnas från vissa av deltävlingarna där arrangören valt att använda sig av NTS-Timing för resultathanteringen, ett sådant exempel är premiären i Östersund.

 

Fasta startnummer även för VRM

I år kommer även VRM att köra med fasta startnummer under året, detta är något som efterfrågats ett tag och nu blir det verklighet. Nr 301-310 är enligt fjoöårets sluttabell, övriga förare kommer att få ett nummer i samband med den första tävling dom åker och behåller det sedan hela säsongen.

Även Ladies Cup kommer ha fasta nummer under året och deras nummerserie startar på 401.

 

SEC sänder live på webben.

En stor nyhet för året är att webradion utvecklas och blir web TV.

SEC kommer att sända live direkt ut på webben från samtliga deltävlingar ingående i SM.

Sändningarna kommer att ske från depåområdet och innefatta bilder direkt från dom prov som ligger nära samt från depåområdet. Organisationen jobbar nu också med en lösning för att kuna sända in bilden trådlöst till OB bussen för att på så sätt kunna följa fler platser av banan. Naturligtvis blir det också resultatservice och intervjuer.

Tanken är också att det efter varje deltävling kommer bli ett cirka 30 minuter långt samandrag som du kommer att kunna se på webben.

 

Tv sändningen hoppas SEC på ett positivt sätt ska öka tillgängligheten och intresset för SM serien och samtidigt ge dom företag som är med och stödjer endurosporten ännu bättre möjligheter att synas.