Viñales, Quartararo och Marquez avslutar tredagars MotoGP-testet på Losail-banan i Qatar på topp ... med som Rossi, Lorenzo hack i häl.

Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) lämnar Losail International Circuit efter att toppat Qatar-testet, med snabbaste varvtid under två av tre testdagar, med den snabbaste varvtiden 1: 54.208, som sattes under måndagen. Topplistan blev igen hotad av en otrolig prestation från rookien Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) som noterades för testets näst snabbaste varvtid, något snabbare än tredjeplacerade Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) och den regerande mästaren Marc Marquez (Repsol Honda Team) som var fjärde snabbast. Och efter en tuffare dag 2 för Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) var doktorn tillbaka under måndagen för att sluta som topp fem precis bakom Marquez, med Jorge Lorenzo (Repsol Honda Team) som sjätte snabbast.

Petronas Yamaha SRT-teamets andre förare, Franco Morbidelli, slutade på 7:e plats under testet, 0,452 sekunder efter Vinales snabbaste tid. Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) noterades för måndagens 7:e bästa tid, och testets totalt sett 8:e kvickaste varvtid (+0,562), före Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) som slutade på nionde plats trots en krasch. Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati) slutade på 10:e plats.

Det tre dagar långa MotoGP-testet i Qatar är genomfört och försäsongen är därmed officiellt över - nu är allt som återstår att tävla. Med femton förare endast åtskilda med en sekund finns det goda förutsättningar för att säsongspremiären 10 mars, även det på Losail-banan, kommer att bli rykande het.

LÄNK: KOMBINERADE VARVTIDER - MOTOGP-TEST QATAR